Субота, 20.04.2024, 17:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Підвисоцьке навчально-виховне об'єднання

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


17:52
Виховання любові до кращих зразків світової літератури

«Зупинись і подумай! Чи можеш ти жити без літератури? Чи буде повним твоє життя без книги, без поезії, без театральних вистав? Доводимо до відома: із сьогоднішнього дня в нашій школі – тиждень зарубіжної літератури». Таким оголошенням розпочався в Підвисоцькій ЗШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка черговий предметний тиждень. Тематика днів предметного тижня була цікавою та різноманітною. Захоплюючі вікторини, конкурси, змагання, виставки дали змогу виявити найактивніших читачів та шанувальників світового письменства, розширили дитячий кругозір, відкрили нові літературні таємниці.

У понеділок була організована віртуальна мандрівка «Україна і зарубіжні письменники». Школярі з плакатів, розміщених на стенді, дізналися про письменників різних національних літератур, які так чи інакше були пов’язані з нашою Батьківщиною. Деякі з них, наприклад, М.Булгаков, М.Гоголь та ін., тут народилися, деякі мали українське коріння (П.Целан), деякі саме тут знайшли особисте щастя (О.де Бальзак), для багатьох українська земля стала джерелом натхнення (Шолом-Алейхем, Райнер М.Рільке).

Вівторок був оголошений Днем інтелекту. Саме цього дня учні змагалися на звання найкращих знавців зарубіжної літератури. Відбувся турнір між командами «Найкращі і непереможні» (6 кл.) та «The best» (7 клас). Варто відзначити, що перемога семикласникам далася вельми непросто: шестикласники поступилися їм буквально на кілька балів.

У середу було проведено «Свято казки». П’ятикласники мали змогу позмагатися, даючи відповіді на питання вікторини, розгадуючи загадки. Найактивнішими були Гонта Тетяна, Даценко Карина, Катеринчук Родіон, Даценко Роксолана, Макутін Євгеній та інші. Потім учні мали змогу насолодитися переглядом казки Андерсена «Дикі лебеді».

У четвер в школі було проведено виставку дитячих малюнків-ілюстрацій до прочитаних творів. Змістовними і гарними були роботи Катеринчука Р. (5кл.), Дудкіної Д. (7кл.), Куйбіди А.(10-Б кл.), Заславської Т. (10-Б кл.), Гонти Т.(5кл.), Даценко К.(5кл.), Тарахтій Л.(5кл.), та ін.

Останній день тижня дав змогу усім бажаючим позмагатися у розгадуванні різноманітних кросвордів, вікторин. За результатами конкурсів, проведених у рамках тижня зарубіжної літератури, були підведені підсумки та відзначені переможці серед учнів школи.

Переглядів: 365 | Додав: vagorchichko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930