Середа, 24.04.2024, 01:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Підвисоцьке навчально-виховне об'єднання

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


17:56
Андріївські вечорниці

                 Крізь роки предки пронесли славні традиції та звичаї нашого народу, передаючи їх із покоління в покоління, тож наш  обов’язок -  ушановувати та передавати ці знання нащадкам, дарувати людям радість і позитив, нагадуючи  про народні традиції та звичаї. Аматорською акторською трупою факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва 8 грудня був проведений виступ для школярів Підвисоцької загальноосвітньою школи І-ІІІ ступенів імені  Т.Г. Шевченка Підвисоцького НВО.  Гостей  радо зустрічав директор школи Сергій Петрович Гаврилюк.   

Зустріч розпочалась  уроком-лекцією на тему «Попит і пропозиція на фінансовому ринку України» для учнів 11-х класів, яку провела кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки Котвицька Наталя Миколаївна.

    Зацікавила гостей  екскурсія куточками школи  та до музею історії школи з заступником директора НВО по виховній роботі Довгань Н.С.

   А про теплоту залу під час виступу, головною метою якого була імпровізована інсценізація Андріївських вечорниць, годі й говорити: школярі з таким захватом та бажанням проявляли цікавість до подій на сцені, що їхньому ентузіазму можна було тільки позаздрити.

  

   Під час дійства студенти продемонстрували , які саме способи ворожіння були найпопулярнішими у наших предків та є актуальними і донині. 

   

 

Молодь із захопленням спостерігала за імпровізованими вечорницями і здавалося, що всі присутні поринули в ту чаруючу атмосферу та відчули всі тонкощі проведення святкових обрядів, а доповнювали загальну картину та додавали іскринок веселощів і гумору запальні українські народні пісні.

         

Усі бажаючі мали змогу спробувати власні сили та вкусити калити.

     

    По завершенню вистави зі словами подяки до всіх звернулася кандидат економічних наук, старший викладач Леся Віталіївна  Барабаш,  привітавши усіх присутніх, і  закликала  молоде покоління берегти та плекати самобутні звичаї, традиції українського народу.

    Тож не цураймося своїх традицій та звичаїв, адже саме в них закладена душа нашого народу, мудрість віків і поколінь, сила і слава наших предків!

      

 Продовжили студенти знайомство з Кіровоградщиною в  народному  краєзнавчому  музеї с. Підвисоке. Керівник  музею Микола Павлович  Баланівський   провів  цікаву екскурсію   для гостей.

     

 

 

 


 





 

 

 

 

      

Переглядів: 394 | Додав: vagorchichko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031