Субота, 20.04.2024, 09:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Підвисоцьке навчально-виховне об'єднання

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


10:45
«Полеглим присвячується»

Головний день

Ми вважали, що завжди будемо зберігати чітку уяву про добро і зло, про ворога і друга. І ми думали, загалом, правильно, тільки багато чого не врахували.

Брати Стругацькі, «Важко бути богом».

У кожного свій головний день в році: у когось день народження сина чи внука, у когось мами чи власний, у багатьох людей – День Перемоги, дякуючи якому всі вище перераховані події змогли відбутися.

Тепер Україна відзначає два пам’ятних дні: 8 травня, що прийшов до нас із Європи, День пам’яті та примирення, і 9 травня – наш традиційний День Перемоги. Символом відзначення цих днів є червоний мак, що багряніє на грудях кожної людини, як символ враженого кулею серця, як безмовний крик: «Пам’ятаємо!».

Вже минуло 73 роки з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною – ціною крові і сліз. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої Світової війни, але не згасає пам'ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів. Якою дорогою ціною далася ця перемога! Скільки життів забрала та страшна війна! Скільки доль зруйнувала вона!

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна

Ми пам’ятаємо події серпня 1941 року… Справедливо відзначав Є. Долматовський – у війни спочатку була Зелена Брама, а потім Брандебурзькі ворота. Тут сталася найстрашніша в історії воєн трагедія, що забрала життя 20 тисяч бійців і офіцерів Червоної армії. Більше 100 тисяч воїнів потрапили у полон спочатку до ворога, а, звільнившись від нього, у сталінські концентраційні табори.

Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Це пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

В понеділок,7 травня, для всіх учнів Підвисоцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка було проведено єдину тематичну виховну годину «Полеглим присвячується». (фото)

Вітаємо зі святом всіх вас щиро!
Живіть в здоров’ї, в щасті і теплі.
Бажаємо любові, світла, миру.
На нашій рідній і святій землі!

 

9 травня запрошуємо всіх доєднатися до участі в загальносільському мітингу до Дня Перемоги!

Збір біля школи о 9год.30 хв.

 

Переглядів: 350 | Додав: vagorchichko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031