П`ятниця, 26.04.2024, 01:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Підвисоцьке навчально-виховне об'єднання

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


23:14
Підсумки проведення Тижня до Дня української писемності і мови

Згідно з річним планом Підвисоцького НВО на 2017/2018 навчальний рік та з метою виховання в підростаючого покоління національної гордості, любові до рідної мови, українського народу, держави, вшанування народних традицій, розширення пізнавальних інтересів учнів з української мови, літератури у навчальних закладах НВО з 06 по 11 листопада 2017 року для учасників навчального процесу проведено Тиждень до Дня української писемності та мови.

Упродовж тижня відбувалися найрізноманітніші заходи. Усі вони присвячені темі писемності та грамотності. У всіх навчальних закладах розпочався Тиждень з урочистих лінійок. Учителі провели мовознавчі вікторини, лінгвістичні турніри та ігри. Було організовано виставки стіннівок, плакатів, малюнків, тематичних стендів, літературних газет, книжкові виставки. Традиційно 9 листопада, у День української писемності та мови, учні та вчителі брали участь у написанні ХVІІ Всеукраїнського диктанту національної єдності.

У цей же день стартував І (шкільний ) етап ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика.

Цікавими, пізнавальними та змістовними стали наступні заходи:

У Підвисоцькій ЗШ І-ІІІ ступенів ім.Т.Г.Шевченка :

Тематичні виховні години «Як ми говоримо», виставка літератури, мовні турніри по класах. Написання власних віршів про рідну мову, складання оповідань на одну літеру. Підготовка до загальношкільного свята. Мовні турніри. Випуск мовних газет по класах. Урочисте свято з нагоди Дня писемності й української мови. Урочисте свято закриття Тижня «…кожне слово в нашій мові – То Божий дар» (І. Цюпа).

У Покотилівській ЗШ І-ІІ ступенів :

Мовні загадки-жарти, страшний шифр, букваринг, вікторина, ребуси, книжкова виставка в «Нові книги рідною мовою», поспішанки, замальовки, сленг старшокласників, конкурс стіннівок та малюнків про мову, «відгадай слово», вікторина для кмітливих, «У казковому світі мови», філологічні шаради, головоломки, конкурс малюнків та стінгазет, позакласний захід «Рідне слово».

У Тернівській ЗШ І-ІІ ступенів та Копенкуватській ЗШ І-ІІ ступенів:

Розгадування ребусів на мовну тему (5 – 9кл.), мовний ранок «То не просто мова, звуки…» (5 – 6кл.), виховний захід «Мовна гра» (7 – 8 кл.), конкурс на кращого знавця ребусів (1 – 4кл.)

      

Переглядів: 551 | Додав: vagorchichko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930